معرفی بهترین منابع یادگیری سئو رایگان و غیر رایگان (۲۰۲۳)

مشاهده فهرست مطالب

احتمالا شما هم به تازگی با دانش جذاب سئو و بهینه سازی وب سایت آشنا شده‌اید و به دنبال پیدا کردن منابع معتبر علمی آموزشی در این زمینه هستید تا بتوانید با مطالعه و تلاش، نرم نرمک به یک متخصص سئو کاربلد و حرفه‌ای تبدیل شوید و کار تدوین استراتژی سئو سایت های مختلف را انجام دهید در این مقاله قرار است بهترین منابع یادگیری رایگان و پولی سئو در ایران را زیر و رو کنیم و با یک مقایسه جامع و ریزبینانه در پایان با بهترین منابع یادگیری سئو در ایران آشنا شویم.

 

برای یادگیری سئو منابع رایگان بهتر است یا پولی !؟ مسئله این است ….

به صورت کلی می‌توان منابع یادگیری سئو را به دو دسته اصلی منابع رایگان و پولی تقسیم کرد که هر دو دسته این منابع، علاوه بر داشتن گستردگی و تنوع فراوان دارای مزایا و معایب منحصر به فرد نیز هستند، در ادامه به صورت مفصل مزایا و معایب منابع رایگان و پولی یادگیری سئو را مرور خواهیم کرد.

مزایای منابع رایگان یادگیری سئو

شروع یادگیری سئو با منابع رایگان، درحقیقت محبوب‌ترین شیوه یادگیری خودآموز سئو در ایران محسوب می‌شود که علاقه مندان زیادی انتخاب می‌کنند آغاز مسیر یادگیری سئوی خودشان را برای تبدیل شدن به یک متخصص حرفه‌ای با این روش شروع کنند، آغاز یادگیری سئو با منابع رایگان دو مزیت اساسی دارد که در ادامه به آن می‌پردازیم.

مزیت اول: مسیر پیش رو را برای شما روشن می‌کنند!

اگر در حوزه سئو و دیجیتال مارکتینگ صفر کیلومتر باشید و هیچ دانش و پیش زمینه‌ای در این حوزه نداشته باشید خرید دوره‌ها و آموزش‌های پولی بدترین کاری است که می‌تواند سرمایه شما را بر باد دهد چون در این شرایط در ابتدا باید دست به سرچ شوید و با کمک گرفتن از اینترنت و آموزش‌های رایگان، مفهوم اولیه سئو چیست را درک کنید و به صورت مشخص و واضح به جواب این سوال برسید که آیا واقعا سئو همان علاقه واقعی شما هست یا خیر!؟

مزیت دوم: تا چشم کار می‌کند تنوع نوع محتوای آموزشی دیده می‌شود!

تنوع نوع محتوای آموزشی در حیطه منابع رایگان آموزش سئو یکی مهم‌ترین مزایای منابع رایگان آموزش سئو در وب ایرانی محسوب می‌شود که موجب محبوبیت بسیار بالای آن برای عاشقان تازه کار دانش سئو شده است، در فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی ایران، امکان دسترسی به  هر نوع محتوای آموزشی درباره سئو از جمله پادکست، ویدئو، مقاله، اینفوگرافیک، وبینار و ….. به راحتی امکان پذیر است و در این شرایط شما می‌توانید به سادگی بر اساس علایق و سنجش شیوه یادگیری مورد علاقه‌تان نوع محتوای آموزشی محبوب‌تان را برای پیگیری یادگیری سئو دنبال کنید.

معایب منابع یادگیری رایگان سئو

احتمالا بلافاصله بعد از مطالعه تیتر بالا و برخورد با کلمه دوست داشتنی رایگان، این فکر در ذهن‌تان تداعی خواهد شد که با دنبال کردن منابع رایگان یادگیری سئو نیازی نیست که دست در جیب مبارک‌تان کنید و برای خرید آموزش و یادگیری هزینه کنید اما بهتر است بدانید ماجرا به همین سادگی‌ و شیرینی نیست و متاسفانه دنبال کردن منابع رایگان یادگیری سئو نیز دردسرهای نه چندان شیرینی را به همراه دارد که در ادامه به ۳ مورد از مهم‌ترین مشکلات یادگیری سئو با منابع رایگان اشاره می کنم.

پخش و پلا بودن موضوع محتواهای آموزشی

یکی از مهم‌ترین نکته‌هایی که به قدرت یادگیری و انسجام محتوای ذهنی کمک می‌کند، انتقال مفاهیم تدریس شده بخش‌های مختلف سئو در قالب یک پیوستار دارای انسجام معنایی و محتوایی است اما در زمان دنبال کردن آموزش‌های رایگان سئو در اینترنت خبری از انسجام محتوایی و درس‌های پیوسته نیست و شما هیچ تسلط و کنترلی در فرایند یادگیری‌تان نخواهید داشت.

کمبود یک پشتیبان دلسوز و متعهد در فرایند یادگیری

وجود یک پشتیبان متعهد و دلسوز مهم‌ترین عنصر اثر گذاری است که می‌تواند آینده درخشان یک دانشجوی سئو را رقم بزند و احتمالا برا‌یتان جالب خواهد بود که بدانید بسیاری از دوره‌های آموزش سئو پولی در ایران نیز از نعمت ارائه پشتیبانی بعد از اتمام آموزش به دانشجویان بی بهره هستند و دیگر با این شرایط نباید توقعی از ارائه پشتیبانی درست و درمان از آموزش‌های رایگان سئو نصفه نیمه ایرانی داشته باشید.

احتمال گیج شدن دانشجو در این مدل یادگیری بسیار است!

یک جمله معروف بین متخصصین سئو رایج است که می‌گویند: سئو یعنی تجربه!

این جمله جزو جملات فلسفی در حیط سئو و دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود که اتفاقا خیلی درست و به جا هست و بهتر است اگر دوست ندارید وقت‌تان برای گشت زدن در بین آموزش‌های پخش و پلای رایگان سئو در وب ایرانی تلف شود به آن گوش دهید، اما ماجرا از چه قرار است؟

در حقیقت دانش سئو به تجربه‌‌های شخصی متخصصین سئو گره خورده است  یعنی ممکن است در مورد یک موضوع مشخص مثل تاثیر یا عدم تاثیر بک لینک‌های نوفالو در سئو خارجی، بین دو متخصص سئو معروف و نام آشنایی ایرانی اختلاف نظر بسیار زیادی وجود داشته باشد، در این شرایط اگر شما بخواهید به روش خود آموز و دنبال کردن آموزش‌های رایگان سئو را یاد بگیرید بین حرف‌های ضد و نقیض مدرسین سئو در مورد مباحث مختلف سئو و …. گیج خواهید شد و ممکن است این گیج شدگی برای همیشه شما را از یادگیری سئو دل زده کند و رویای سئو کار شدنتان را در اعماق ذهنتان دفن کنید.

مزایای منابع پولی سئو

از خوبی‌ها و بدی‌های منابع یادگیری رایگان سئو گفتیم و اما حالا نوبتی هم که باشد وقت واکاوی و بررسی دنبال کردن منابع پولی یادگیری سئو یا خرید دوره‌های آموزشی سئو در ایران است، در ادامه برای جلوگیری از اتلاف وقت مروری خلاصه بر مهم‌ترین مزیت‌ها و ویژگی‌های خرید دوره‌های آموزش سئو خواهیم داشت.

۱۰ مزیت اصلی خرید دوره‌های سئو

  1. انسجام محتوای آموزشی
  2. پیوستگی درس‌ها
  3. تعامل بهتر در کلاس‌ها
  4. امکان انتقال قوی‌تر مفاهیم به دانشجویان
  5. امکان پرسش و پاسخ
  6. ارائه اطلاعات علمی به روز
  7. امکان پشتیبانی
  8. احتمال موفقیت بیشتر دانشجو
  9. جلوگیری از گیج شدن دانشجو
  10. امکان پیگیری وضعیت رشد دانشجویان و ….

 

 

بهترین منابع رایگان یادگیری سئو

سرچ کردن تیکه تیکه موضوعات مختلف سئو، دنبال کردن وبینارهای آنلاین، مطالعه مقالات سایت‌های ایرانی و خارجی، پیج‌های اینستاگرام و کانال‌های تلگرام  تخصصی آموزش سئو مهم‌ترین منابع رایگان یادگیری سئو محسوب می‌شوند که در ادامه به جزئیات هر یک از این منابع می‌پردازیم.

سرچ کردن تیکه تیکه

اگر به دنبال یک منبع درجه ی یادگیری رایگان سئو هستید، روش سرچ کردن تیکه تیکه مفاهیم مختلف را در گوگل فرموش نکنید، این روش ساده‌تر از چیزی است که تصورش را می‌کنید برای درک راحت‌تر این سبک یادیگیری بهتر است با یک مثال شروع کنیم:

 

 

فرض کنید که روز اولی هست که تصمیم گرفته‌اید آموزش سئو را شروع کنید و در گوگل عبارت کلیدی سئو چیست؟ را سرچ می‌کنید و در اولین مقاله با مفهومی نامه سئو داخلی آشنا می‌شوید احتمالا در این شرایط لینک داخلی در مقاله‌ای که مشغول مطالعه آن هستید به سمت صفحه مقاله توضیح سئو داخلی داده شده است که می‌توانید با کلیک کردن روی آن اطلاعات بیشتری در این زمینه به دست بیاورید و در پایان اگر احساس کردید با مطالعه مقاله، هنوز در زمینه دانستن این حوزه از سئو احساس تشنگی می‌کنید می‌توانید به راحتی سراغ گوگل بروید و با سرچ عبارت کلیدی سئو داخلی به دریای عمیقی از اطلاعات دسترسی پیدا کنید.

وبینارهای آنلاین

سایت‌هایی مثل ایسمینار، ایوند و ….. منبع ارزشمندی از وبینارهای تخصصی آموزش سئو را در خود جای داده اند که در میان این آموزش‌ها وبینارهای آموزشی رایگان درجه یکی نیز پیدا می‌شود البته حواس‌تچان باشد که در دام وبینارهای ۱۰۰% تبلیغاتی گیر نکنید که هیچ نکته آموزشی مفیدی در آن‌ها وجود ندارد اما با کمی تلاش و جستجو مطمئن باشید که می‌توانید وبینار‌های آموزشی درجه یکی در سایت‌هایی که نام بردم برای یادگیری رایگان سئو پیدا کنید.

مقالات سایت‌های ایرانی

اگر حوصله مقاله خواندن را داشته باشید نباید سایت‌های آموزش تخصصی سئو ایرانی و خارجی را برای یادگیری رایگان سئو از دست بدهید این روزها در بسیاری از سایت‌های ایرانی و خارجی مقالات به روز آموزشی درجه یکی قرار داده می‌شود که می‌توانید با کمی وقت گذاشتن و مطالعه آن‌ها دانش سئو خودتان را به صورت حرفه‌ای ارتقا دهید، سایت‌هایی مثل وب سیما آکادمی، نیما حسن زاده و …. جزو وب سایت‌های تخصصی هستند که می‌توانید روی مقالات رایگان آموزش سئو آن‌ها حساب باز کنید، راستی تعریف از خود نباشه مقالات سایت خودمان نیز دست کمی از سایت‌های معرفی شده ندارد.

اینستاگرام و تلگرام

همیشه چرخ زدن در شبکه‌های اجتماعی بد نیست و گاهی اوقات می‌توان با کمی هوشمندی و جستجویی هدفمند در سوشال مدیا مثل اینستاگرام و تلگرام، دانش به درد بخوری مثل سئو را یاد گرفت، پیج‌های تخصصی آموزش سئو در اینستاگرام مثل پیج‌های عماد وبمستر، محسن طاووسی، امین هاشمی و ….. جزو پیج‌های مفید تخصصی در حوزه آموزش رایگان سئو محسوب می‌شوند که می‌توانید به کمک آن‌ها بدون حتی ۱ ریال خرج کردن سئو یاد بگیرید و لذت ببرید، پیدا کردن کانال‌های تلگرام آموزش رایگان سئو نیز کار سختی نیست و با کمی سرچ زدن و پرس و جو می‌توانید کانال‌های معتبر تخصصی مفیدی را پیدا کنید.

منابع خارجی

به غیر از منابع ایرانی، سایت‌های خارجی معتبر متعددی نیز وجود دارند که می‌توانید با مراجعه به مقالات، ویدئوها یا پادکست‌های آن‌ها نکته‌های طلایی جدیدی را از مفاهیم به روز و جدید سئو شکار کنید البته فراموش نکنید که برای استفاده از این منابع خارجی باید زبان انگلیسی‌تان در سطح خوبی باشد تا بتوانید مقالات یا ویدئو‌ها را بدون دردسر و زحمت متوجه شوید.

منابع معتبر خارجی برای یادگیری رایگان سئو

  1. Youtube.com
  2. ahrefs.com
  3. matthew woodward
  4. Search Engine Journal
  5. Search Engine Land

بهترین دوره‌های آموزشی پولی سئو

تا اینجای کار، منابع یادگیری رایگان سئو را مرور کردیم اما حالا وقت آن رسیده است که به بریم سراغ اصل مطب و بهترین دوره آموزش سئو در ایران را که می‌توانید به کمک آن‌ها و همراهی با یک مدرس حرفه‌ای و با تجربه در مدت زمان کوتاهی به یک متخصص سئو کاربلد شوید را مرور کنیم.

دوره آموزش مگاسئو امین هاشمی

یکی از دوره های کاملی که در زمینه آموزش سئو به صورت جامع در حال حاضر وجود داره دوره مگاسئو هست. توی این دوره علاوه بر +۱۴۰ ساعت آموزشی که به صورت ویدیویی و از ۰ تا ۱۰۰ هست علاوه بر ویدیوهای دورخه، وبینار های هفتگی پرسش و پاسخ وجود داره که اونجا به سوالات شرکت کنندگان توی دوره پاسخ داده میشه.

 

 

دوره آموزش سئو کلاه خاکستری بابک بنیادی

امکان ندارد که بخواهیم درخشان‌ترین دوره‌های آموزش سئو در ایران را مرور کنیم و دوره آموزش سئو کلاه خاکستری بابک بنیادی را از یاد ببریم، اگر بخواهم کیفیت دوره آموزش سئو بابک بنیادی را تنها در یک جمله توصیف کنم می‌توانم بگویم بی‌نظیر! در حقیقت آموزش حرفه‌ای سئو نیازمند دو اصل اساسی تجربه و علم و قدرت انتقال بالا است و بابک بنیادی با تسلط بالا بر این دو اصل مهم، در عرصه آموزش سئو در اکو سیستم دیجیتال مارکتینگ ایران بی‌رقیب است.

دوره آموزش سئو جامع محسن طاووسی

محسن طاووسی یکی از قدیمی‌ترین متخصصین سئو در ایران محسوب می‌شود که مدت زمان زیادی نیست که به صورت تخصصی به حیطه آموزش سئو وارد شده است، در سال‌های قبل که من خودم نیز آموزش‌های محسن طاووسی را دنبال می‌کردم ایشان بیشتر مینی دوره‌های آموزشی کوچک، وبینارهای تخصصی کوتاه و ….. را ارائه می‌کردند اما مدت کوتاهی است که محسن طاووسی نیز به جمع مدرسین دوره‌های جامع تخصصی سئو در ایران پیوسته است و کیفیت و سطح علمی دوره او نیز بی‌نظیر است و جایی برای حرف اضافه ندارد.

دوره آموزش سئو شهرام رهبری

شهرام رهبری یکی از بهترین متخصصین سئو در ایران محسوب می‌شود که سطح علمی و بار تجربه بسیار عمیقی دارد و می‌توانید با خیال راحت به دانش او در زمینه سئو اعتماد کنید و تخصص خودتان را در حیطه سئو و بهینه سازی سایت افزایش دهید، دوره‌های  آموزشی سئو شهرام رهبری بیشتر برای سطح متوسط به بالا توصیه می‌شود چون شهرام رهبری دوره‌های جامع ۰ تا ۱۰۰ سئو برگزار نمی‌کند و بیشتر محتوای دوره‌های ایشان تکنیک‌های جدید و ناگفته سئو کلاه سیاه و کلاه خاکستری را شامل می‌شود.

سخن پایانی

ممنونم که تا اینجای مقاله همراهم بودید سعی کردم که نکات مفیدی را در این مطلب خدمت شما عزیزان ارائه کنم تا بدون تلف کردن وقت و حرف‌های حوصله سر بر یک راست به سراغ اصل مطلب بروم و پس از یک مقایسه کوتاه از مزایا و معایب منابع یادگیری رایگان و پولی سئو، مروری بر بهترین منابع رایگان و پولی یادگیری سئو در ایران داشته باشم.

اگر در ابتدای مسیر یادگیری سئو هستید و به دنبال پیدا کردن لیست شسته رفته از بهترین منابع پولی و رایگان یادگیری سئو می‌گردید شک نکنید که این مقاله چراغ راه شما برای قدم گذاشتن در مسیر آرزوهای‌تان برای تبدیل شدن به یک متخصص سئو درجه یک است.

خوشحال میشم نظرات و سوالات خودتون رو برام بنویسید. Comment Section

  1. سلام
    سئو کار حرفه ای چه ابزار هایی کامل باید بلد باشه

    1. سلام حمید جان
      یه لیست ثابتی مثلا بگیم همه جا هست و … وجود نداره

      بذار سوالت رو اینطوری تغییر بدم
      اگر من بخوام یه سئوکار سنیور استخدام کنم ازش توقع دارم چه ابزارهایی بلد باشه؟
      سرچ کنسول رو که باید مسلط باشه
      اسکریمینگ فراگ یا وبسایت اودیتور یا ahrefs webmastertools هم یک کدوم رو حداقل مسلط باشه
      ابزارهای مربوط به آنالیز سرعت، اسکیما و … هم یه کدوم رو مسلط باشه با تحلیلش

  2. سلام ابزاری وجود داره که وقتی سایت با کلمات مختلف رنک گرفت بتونیم به صورت مشخص داخل گزارش کار به کارفرما نشون بدیم نه اینکه بخوایم دلئم سرچ کنیم

    1. سلام علی جان
      سئو سیگنال، جت سئو و kwrank ابزارهای ایرانی هستن که با هزینه کم میشه تهیه کرد و این کارو میکنن
      همه اشون اشتباه رو دارن ولی نه اونقدر که نشه روشون حساب کرد
      من سئو سیگنال و kwrank رو شخصا تست کردم و جفتش راضی بودم

ارسال نظرات

کامل ترین چک لیست محتوا!

برای دریافت چک لیست جامع آپدیت محتوا که توسط خودم توی پروژه های مختلف هم استفاده میشه، میتونید روی دکمه زیر کلیک کنید.